Srijeda, 28 Studeni 2018

Mašte u udruzi "Radost" ima na pretek

Napisao/la 
U ogulinskoj udruzi Radost mašte ima doista na pretek. I ove godine vrijedni članovi udruge i polaznici Kreativne radionice pripremili su prekrasne ukrase za nadolazeće blagdane. Uvjerili smo se u to na licu mjesta, u prostorijama njihove udruge, snimajući Temu dana u kojoj su gostovale potpredsjednica i tajnica udruge, Dubravka Šlat i Sofija Maravić. Kroz razgovor smo od Dubravke Šlat doznali kada su u udruzi započele pripreme za Advent:Zanimalo nas je i koliko je vremena potrebno za izradu jednog Adventskog vijenčića:Ukrase za nadolazeće blagdane možete kupiti već sutra u holu ogulinske bolnice gdje će ih članovi udruge prodavati od 9 sati. Moći ćete ih pronaći i na Advenstkom sajmu u nedjelju, prilikom otvorenja manifestacije Advent u Ogulinu. Kupnjom pomažete nabavku materijala za rad u Kreativnoj radionici udruge.

Osim po svojoj kreativnosti, brojnim radionicama i aktivnostima, ova udruga u lokalnoj zajednici poznata je i po predanom radu na brojnim projektima. S 31. prosincem okončavaju tri projekta koja je udruga provodila tijekom ove godine. Dubravka Šlat pojašnjava:
Provedbom ovih radionica nastojali su upznati učenike i djelatnike škola sa životom i potrebma osoba s invaliditetom, ali i uključiti ih u uobičajene životne tokove u zajednici, te razbiti predrasude i stereotipe spram ove izuzetno osjetljive skupine naših sugrađana.

Od naših gošći doznajemo da će u ponedjeljak, 3. prosinca, u udruzi obilježiti i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a na koji način otkriva Sofija Maravić:Od Dubravke Šlat i Sofije Maravić doznali smo da za slijedeću godinu planiraju kandidirati nove projekte na sve odgovarajuće i raspoložive natječaje, a ni radionica, mašte i kreativnosti opet neće nedostajati na radost svih članova, ali i sugrađana.
Pročitano 774 puta