Srijeda, 03 Listopad 2018

"Moje srce, tvoje srce“

Napisao 
Građani su u srijedu iskoristili priliku i na trgu kod golubice besplatno prekontrolirali krvni tlak, te razinu šećera i kolesterola. Na licu mjesta dobili su i savjete od zdravstvenih djelatnika, a sve to dogodilo se zahvaljujući obilježavanju Svjetskog dana srca koji je obilježen i u našem gradu, točnije na trgu kod golubice.
Organizator ove javnozdravstvene akcije na našem području je Karlovačka županija – Upravni odjel za zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, te Dom zdravlja Ogulin. Pridružili su im se i zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa.

Ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja, Zlata Kurelac rekla nam je da su ovu akciju građani vrlo dobro prihvatili i podržali:Jednu našu sugrađanku pitali smo što misli zašto je važno kontrolirati svoje zdravlje:Među sugrađanima koji brinu o svome zdravlju bio je i gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja. I dok je zamjenik Vukelja, čini se, zdrav k’o dren, gradonačelnik ima problema sa razinom šećera u krvi, koji mu je, kaže u šali, porastao u minulih godinu danas. S obzirom da mu je izmjereno 7,4 jedinice šećera u krvi, ali i nešto viši krvi tlak, preporučena mu je detljnija kontrola.

Podsjećamo, kako se Svjetski dan srca obilježava svakog rujna u svim gradovima Karlovačke županije i općini Vojnić. Ovogodišnji moto akcije bio je „Moje srce, tvoje srce“ gdje se prigodnim promotivnim aktivnostima želi pozvati pojedince i obitelji da podijele svoja iskustva i znanja kako očuvati i unaprijediti zdravlje svog srca. Bolesti srca i krvnih žila predstavljaju jedan od vodećih javnozdravstvenih problema suvremenog svijeta.
Pročitano 743 puta