Ponedjeljak, 17 Rujan 2018

Ovogodišnji Ogulin Trail okupio oko 450 trkača

Napisao/la 
Nakon gotovo cjelogodišnje pripreme, protekli je vikend uspješno održan 5. Ogulin Trail. Najbajkovitija utrka hrvatske trkačke scene i 7. kolo Trail lige centralne Hrvatske okupili su oko 450 zaljubljenika u trčanje i prirodu.
Iskustvo organizatora i maksimalna predanost mnogobrojnih volontera ove utrke koji su mahom članovi DŠR Koci, rezultirali su savršenom ishodom. Trkači su, sukladno svojim mogućnostima, mogli izabrati jednu od dvije ponuđene utrke. Utrka Kosjenka bila je dugčka 13 km, dok je utrka Regoč bila duga 33 km. Ovogodišnja novost bila je utrka Tintilinić duga 1,5 km, a priliku za sudjelovanjem pružila je najmlađima.
Svaki sudionik plaćanjem kotizacije dobio je bogat startni paket koji će im zasigurno ostati lijepa uspomena na Ogulin Trail i naš grad. Osim toga, svi posjetitelji koji su u subotu posjetili Koce, mogli su uživati u bogatom zabavnom programu, a gastronomska ponuda, osim što je bila besplatna, bila je i više nego bogata. Tako su se svi mogli počastiti krfnama, kolačima, sokovima, vodom, voćnom salatom, a po završetku utrke i slanim delicijama.
Među trkačima koji su došli iz 10-ak obližnjih nam zemalja, a neki čak iz SAD-a, našla su se najpoznatija imena trail trkačke scene pa slobodno možemo reći da je u Ogulinu na jedan način održano prvenstvo Hrvatske.
Jedino, malo žalosti činjeica što se među posjetiteljima i sudionicima nije našlo više Ogulinaca. Kako doznajemo, iz našeg je grada bilo svega 30-ak trkača na utrkama Regoč i Kosjenka, ali uz dobru volju i puno truda, svi su uspješno istračali bajkovite kilometre. Najbrži među Ogulincima bio je kapetan NK Ogulina Marko Puškarić koji je zaostavši svega nekoliko minuta za prvoplasiranim profesionalnim trkačima, zauzeo odlično 12. mjesto u utrci Kosjenka.
I oaj put svima nam mogu biti primjer djeca, naši najmlađi sugrađani. Njih se okupilo stotinjak, a svojom hrabrošću i željom za sudjelovanjem, uz pomoć svojih pratnji, pokazali su pravi sportski duh. Uzmemo li u obzir poznatu tezu da se zdrave životne navike stječu odmalena, svakako je za istaći da je najmlađa sudionica imala svega mjesec dana. Ona je do cilja stigla u naručju svojih roditelja. Naravno- sretno, bezbrižno i odmorno. Najbrži među djecom bio je David Stipetić, a iza njega u start je ušao Anton Stipetić. Treće mjesto podijelili su Joža Vučković i Frane Masnić. Ostale rezultate potražite na našoj web stranici.

Rezultati:

Regoč 33 km
ŽENE:
1. Irena Smojver
2. Jelena Brezak
3. Marija Lovrić

MUŠKARCI:
1. Josip Stipčević
2. Luka Špehar
3. Lovelos Slovinac

Kosjenka 13,5 km
ŽENE:
1. Marta Grubić
2. Lana Ostojić
3. Lucija Kopuć

MUŠKARCI:
1. Ante Živković
2. Matija Razum
3. Dragan Štakić

Tintilinić: 1,5 km
1. David Stipetić
2. Anton Stipetić
3. Joža Vučković i Frane Masnić
Pročitano 1070 puta