Petak, 14 Rujan 2018

Dan Grada Ogulina protekao u svečanom ozračju

Napisao/la 
Danas naš grad slavi svoj 518. rođendan. I ove godine gradskim ulicama vladalo je svečano ozračje, a sve je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem na Trgu hrvatskih rodoljuba. Nakon toga krenula je svečana procesija ulicama grada, a potom je služena sveta misa u crkvi Svetog Križa.

Središnja svečanost održana je, već tradicionalno, u Školskoj športskoj dvorani, gdje je u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, održana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina kojom je predsjedao Željko Stipetić. Sjednici su nazočili brojni uzvanici i gosti, među kojima su, uz vodstvo Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, bili kum grada Vladimir Šeks, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, župan Karlovačke županije Damir Jelić, predsjednik županijske Skupštine Ivan Vučić, zamjenik predsjednika županijske Skupštine Ivan Vuković, vijećnici Gradskog vijeća Grada Ogulina, te direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova.
Gradonačelnik Domitrović je u svom uvodnom obraćanju uputio prigodnu čestitku svim građankama i građanima našeg grada, a u nastavku se osvrnuo na sve važne projekte koje gradska vlast kontinuirano provodi s ciljem da naš grad postane ugodno mjesto za življenje po mjeri svakog Ogulinca.

I ove godine dodijeljena su Javna priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad i životno djelo. Nagradu za stvaralački rad ove godine primili su Ljiljana Ivković za izuzetan rad na promociji grada Ogulina, te lika i djela Ivane Brlić Mažuranić, Društvo za športsku rekreaciju za 40 godina rada na očuvanju zdravlja tijela i duha naših sugrađana, Kuglački klub Željezničar branitelj, povodom 70 godina promicanja kuglanja i sporta našeg grada, mažoretkinje DND-a za 25 godina rada, te obitelj Murati za 65 godina rada i doprinos u razvoju obrtništva u gradu Ogulinu.
Nagrada za životno djelo ove godine završila je u rukama Dr. Zorke Erdelez Žgele, za izuzetan doprinos unapređenju i promicanju zdravlja, osobito djece. Riječi zahvale u ime nagrađenih laureata uputila je dr. Zorka Erdelez Žgela, istakavši kako su preponosni i presretni što su prepoznati kao pojedinci i društva koji su svojim radom doprinjeli boljitku svih građana grada Ogulina. U nastavku su prigodne čestitke uputili i brojni uzvanici i gosti.
Nakon svečane sjednice za uzvanike i goste upriličen je prigodni domjenak.
Pročitano 1136 puta