Utorak, 11 Rujan 2018

Jasminina "Kap dobrote"

Napisao/la 
“Kap dobrote” naziv je prve samostalne izložbe Jasmine Dujmić koja je predstavljena u ponedjeljak u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Izložba je potaknuta djecom oboljelom od teških bolesti, a humanitarnog je karaktera.
“Svaka od slika je posebna, kao i svako dijete koje zaslužuje našu pomoć”- istakla je autorica i pozdravila nazočne, među kojima je bio i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Iako se on nije htio iskušati u stvaranju umjetničkog djela peglom, neki su se na to, nakon prezentacije Jasmine Dujmić, ipak odlučili.
Sva sredstva ostvarena prodajom radova biti će darovana Marinu Turkoviću oboljelom od cerebralne paralize. Radi se o djelima koja su napravljena u tehnici slikanja peglom. Jasminini likovni radovi uistinu su posebni, zanimljivi i slobodni. Svaka slika je jedinstvena na svoj način. Autorica pokušava pronaći trenutak između života i smrti. U svom radu pažnju usmjerava na dječji osmijeh jer smatra kako ništa ne govori više o vremenu i trenutku od izraza lica sretnog djeteta.
Izložba se može pogledati u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a svi zainteresirani na istom mjestu odmah mogu i kupiti sliku.
Pročitano 880 puta