Četvrtak, 12 Srpanj 2018

Razminirana obala Tounjčice

Napisao 
Završeni su radovi na razminiranju obale rijeke Tounjčice u općini Tounj. Radi se o projektu ukupne površine od 89.960 kvadratnih metara, za čije su razminiranje prikupljena sredstva na humanitarnoj večeri „Večer za sigurne korake“ koja je 2016. održana u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Veleposlanstva SAD u Republici Hrvatskoj.
Karlovačka županija trenutno je jedina županija u RH koja izdvaja vlastita sredstva za razminiranje svog teritorija, a sudjelovala je i u ovom projektu s iznosom od 350 tisuća kuna.

Svečanosti uručenja potvrde o isključenju iz minsko-sumnjivog prostora ovog područja nazočili su ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan sa suradnicima, predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje Đurđa Adlešić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AMCHAM) Andrea Doko Jelušić sa suradnicima i predstavnicima donatora, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, načelnik Općine Tounj Ivica Sopek te zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar sa svojim suradnicima.
Potvrdu je dožupanici uručio ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan koji je je tom prilgodom istakao svoja očekivanja o tome kada će RH u potpunosti biti razminirana:Zamjenica župana, Vesna Hajsan Dolinar i ovom je prigodom naglasila koliko truda Karlovačka županija ulaže u razminiranje svojih površina.Danas vjerojatno ne bi bili svjedoci uručivanja potvrde o isključenju iz minsko-sumnjivog prostora da se donacijama nije ukljljučila Američka gospodarske komore u Hrvatskoj čija je izvršna direktorica to i istakla:Ipak, najsretniji među svima bio je načelnik Ivica Sopek. Naime, po njegovim riječima, razminirane površine garancija su sigurnog i bezbrižnog života na ovom području, a zasigurno će pridonijeti još većem broju turista koji sada bezbrižno mogu uživati u ljepotama netaknute prirode.
Pročitano 693 puta