Utorak, 03 Srpanj 2018

Članovi HBZ-a posjetili naš grad

Napisao 
U ponedjeljak su naš grad posjetili članovi Hrvatske bratske zajednice iz Amerike. Sve je započelo sastankom, u Velikoj dvorani gradske vijećnice, sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i njegovim zamjenicima Danielom Vukeljom i Ivanom Salopek Šumonjom. Predstavljeno im je novo vodstvo grada s kojima se službeno susreću po prvi put, a sastanak je bio prigoda da se razmjene iskustva i dogovore određeni daljnji koraci ka uspostavljanju suradnje. Sa članovima HBZ-a bili su i predstavnici Hrvatske matice iseljenika, koji su potom obišli kulturne i prirodne znamenitosti našeg grada.

Potom su krenuli put Područne škole Zagorje, gdje je u organizaciji Hrvatske bratske zajednice Odsjeka 2001 – Frankopan, Ogulin postavljena bista Bernarda M. Luketića. Bio je ugledni američki Hrvat porijeklom iz Zagorja Ogulinskog, dugogodišnji predsjednik Hrvatske bratske zajednice u Americi. Tom su činu nazočili članovi Hrvatske bratske zajednice iz Amerike i ogulinskog odsjeka Frankopan, na čelu sa predsjednikom Edwardom W. Pazom i dopredsjednikom Franjom Bertovićem. Bili su tu i članovi uže obitelji Bernarda Luketića, , predstavnici Hrvatske matice iseljenika, predstavnici grada predvođeni gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, te učenici i djelatnici škole koji su im priredili svečani program.

U večernjim satima, u sklopu Franskopanskih ljetnih večeri gosti su priredili svečani koncert tijekom kojeg su se publici Gradske sportske dvorane predstavili njihovi gosti, članovi KUD-a Sv. Juraj iz Ogulinskog Zagorja, KUD-a “Klek” iz Ogulina i Tamburaškog sastava “Šarmeri” uz Vlatku Kopić “Tenu”. Uoči koncerta  gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednik HBZ-a Edward W. Pazo izmijenili su prigodne darove, uz nekoliko prigodnih riječi dobrodošlice i zahvale na dolasku u Ogulin.

Frankopanske ljetne večeri sutra, od 20 i 30 sati, donose koncert HPD-a "Klek" Ogulin. Koncert će se održati u Konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.
Pročitano 479 puta