Ponedjeljak, 02 Srpanj 2018

Grad Ogulin financirati će udžbenike za učenike 1. i 2. razreda osnovnih škola

Napisao/la 
Nakon što je Grad Ogulin prošle školske godine besplatnim udžbenicima iznandio roditelje prvašića, još bolje vijesti stižu nam i za nadolazeću školsku godinu.
Razloga za veselje imaju roditelji učenika prvih, ali ovaj put i drugih razreda. Naime, od zamjenice gradonačelnika, Ivane Salopek Šumonja, doznajemo da će Grad Ogulin financirati udžbenike za prve i druge razrede OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, te za učenike drugih razreda Prve osnovne škole.Obzirom da će POŠ sudjelovati u eksperimentalnom provođenju kurikularne reforme, prvašići će potrebne udžbenike dobiti od Ministarstva znanosti i obrazovanja pa ni njihovi roditelji nemaju potrebe za kupovinom.
Iako Grad Ogulin nije vlasnik škola, financiranjem udžbenika čija je vrijednost oko 100 tisuća kuna i ovaj put pokazuju socijalnu osjetljivost koja će roditeljima uvelike olakšati početak nove školske godine. Osim toga, zamjenica gradonačelnika istakla je da do kraja svog mandata planiraju u socijalni program uvrstiti financiranje udžbenike za sve učenike nižih razreda.Na kraju napomenimo da će besplatni udžbenici učenike dočekati na klupama prvi dan nastave.


Pročitano 486 puta