Srijeda, 20 Lipanj 2018

Sigurnost u županiji na zadovoljavajućoj je razini

Napisao/la 
Policijska Uprava karlovačka ipak nam je odgovorila. Naime, u jučerašnjim vijestima govorili smo o problematici vezanoj za migrante koji su ponedjeljak krenuli pješice prema Maljevcu ne bi li prešli granicu. Međutim, 200-tinjak metara prije granice policija im je onemogućila prijelaz i vratila ih u kamp u Veliku Kladušu. Obzirom na sve veći broj opravdanih upita naših slušatelja, koji se prije svega brinu za svoju sigurnost, prije tri tjedna uputili smo dopis PU karlovačkoj kako bi dogovorili razgovor na ovu temu.
Do jučerašnjih Vijest u kojima smo zbog aktualnosti teme to i spomenuli, nisu nam odgovorili. Međutim, ubrzo nakon objave zaprimili smo pisani odgovor u kojem stoji da policija provodi pojačane aktivnosti u cilju osiguravanja javne sigurnosti te ispunjenja strateškog cilja Republike Hrvatske, a to je siguran ulazak u Schengenski prostor.

Osim toga, kako kažu, navedene aktivnosti provode u cilju zaštite državne granice i sprječavanju kaznenih djela, a naročito kaznenih djela koja se odnose na krijumčarenje ljudi, narušavanje nepovredivosti doma i krađe.
Policija u svom odgovou ističe i da je sigurnost na području Karlovačke županije na zadovoljavajućoj razini, a mole građane da ukoliko imaju saznanja o kretanju migranata ili druga saznanja vezana za sigurnost, da se obrate policijskim službenicima koji će poduzeti sve potrebne mjere i radnje.
Nažalost, dozvolu, odnosno termin za snimanje razgovora u kome bi postavili dodatna pitanja predstavnicima PU karlovačke, nismo dobili.
Pročitano 1066 puta