Utorak, 19 Lipanj 2018

Problemi s migrantima na Maljevcu

Napisao/la  Autor: M. Milanović Poljak; Foto: kaportal.rtl.hr
U ponedjeljak prije podne grupa migranata krenula je pješice pravcu Graničnog prijelaza Velika Kladuša- Maljevac, a zaustavljena je 200-tinjak metara od granice. Daljnji prolazak onemogućile su im policijske snage, a spomenuti granični prijelaz bio je zatvoren do večernjih sati, točnije dok se migranti nisu povukli tj. vratili u Veliku Kladušu.
Kako neslužbeno doznajemo, uz helikopter koji je nadlijetao granicu, prisutne su bile i brojne interventne postrojbe naše te bosanske policije, a cijelo vrijeme na vezi su bili i policijski dužnosnici dviju zemalja.

Jučerašnjem događanju s migrantima, o kojem kao medij nismo bili informirani, nazočio je i načelnik PU Karlovačke Josip Ćelić. On je navodno na licu mjesta rekao da hrvatska policija provodi zakon i sprječava ilegalni ulazak u zemlju, odnosno da štiti državnu granicu.

Obzirom da situacija s migrantima naizgled postaje sve ozbiljnija, još 29. svibnja kontaktirali smo PU karlovačku kako bi dogovorili razgovor na ovu temu, a sve u želji da točno i na vrijeme informiramo naše slušatelje. Nažalost, do današnjeg dana nitko nam se još povratno nije javio. Jedino što smo saznali jest činjenica da su zaprimili našu zamolbu te da od zahtjeva za razgovorom pa do realizacije- kako kažu «zna potrajati».
Pročitano 994 puta