Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018

Završila 22. smotra izvornog folklora Karlovačke županije "Igra kolo"

Napisao/la 
Protekli vikend Ogulin je živio u znaku pjesme i plesa, održana je 22. smotra izvornog folklora Karlovačke županije "Igra kolo". Počelo je u petak predstavom "Gospacko dete" dramske družine KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić, a otvorenju su među mnogobrojnimuzvanicima, nazočili saborski zastupnik i izaslanik župana Karlovačke županije Tomislav Lipošćak te zamjenica gradonačelnika Grada Ogulina, Ivana Salopek Šumonja.
Program je nastavljen i u subotnje jutro radionicom izrade tradicijskih frizura, a sudionici smotre u večernjim su se satima predstavili u Parku kralja Tomislava. Tradicionalno, uslijedio je nastup folkloraša u Frankopanskom kaštelu. Međutim, kiša je i ove godine pljusnula gotovo «iz vedra neba» pa se čitav program kroz nekoliko sati preselio u sportsku dvoranu pokraj OŠ IBM. Na sreću, to nije utjecalo na atmosferu pa su se dvoranom više od dva sata širile samo dobre vibracije nošene bogatstvom kulturne tradicijske baštine.
Uoči nedjeljnog mimohoda predstavnike smotre u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta primio je predsjednik Gradskog vijeća, Željko Stipetić koji im je tom prigodom zahvalio što njeguju folklornu baštine svog zavičaja. Točka na "i" bio je završni nastup sudionika u Gradskoj športskoj dvorani čime je ovogodišnje "Igra kolo" i završilo.
Pročitano 1413 puta