Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Lipanj 2018

Bravo za Anju!

Napisao 
Učenici Anji Pualić, iz ogulinskog učeničkog doma, dodijeljeno posebno priznanje.
Naime, desetu godinu dodijeljena je nagrada "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škola bez nasilja. Dobitnici su Luka Radovanović iz Solina i Dora Svitlanović iz Vinkovaca, a posebna priznanja dodijeljena su Lari Zrilić iz Zadra te Anji Pualić iz Ogulina.

Inače, Anja je učenica 3. razreda hotelijersko-turističkog smjera. Njezino humano ponašanje kao vrijednosni uzor u promicanju međusobnog poštovanja i razumijevanja među mladima, značajan je razlog zbog kojega je i nominirana za ovu hvalevrijednu nagradu ispred Učeničkog doma Ogulin.

Nagrada se dodjeljuje 12. lipnja, na godišnjicu tragične smrti Luke Ritza. Uz plaketu i povelju učenici su primili i godišnju stipendiju od 1000 kuna mjesečno. 
Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, rekla je da će ove godine škole koje su se prijavile na natječaj dobiti po 10.000 kuna za rad na prevenciji nasilja u školama. Istaknula je da je 10 obljetnica dodjele nagrade za toleranciju i nenasilje prilika da se ponovno prenese poruka koju je poslao i Luka Ritz - da Hrvatska treba biti i ostati otvorena i tolerantna zemlja.
"Svaki doprinos prevenciji nasilja je iznimno važan, a dužnost i je obveza svake osobe da reagira na nasilje", dodala je ministrica.
Bravo za Anju!
Pročitano 1311 puta