Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018

Rekordan odaziv i oduševljenje

Napisao 
Rekordan odaziv i oduševljenje novim sadržajima, u naš grad privukli su brojne posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske.
Naime,u nedjelju navečer uspavana je bajka, te je time okončan 13. Ogulinski festival bajke. Ovogodišnji festival održavao se od 8. do 10. lipnja na čak sedam lokacija u gradu Ogulinu. Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala
programske sadržaje, festival bio krcat posjetiteljima.
“Djeca su ove godine bila osobito oduševljena novitetima koje smo uveli, prvenstveno tehničkim radionicama za koje se tražilo mjesto više, a iznenadili smo i dodatnim atrakcijama,napuhancima, velikom festivalnskom tortom i mnogim
drugim iznenađenima”, naglasila je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina, ne skrivajući zadovoljstvo rekordnim odazivom posjetitelja koji je ove godine ostvaren na Ogulinskom festivalu bajke.
U sklopu Ogulinskog festivala bajke koji se održao već 13. godinu zaredom, održane su 22 predstave, 16 pripovijedanja, 2 koncerta i čak 24 radionice na 7 scena.
“U sklopu festivala su se održavali i mini turnir u rukometu za djevojčice, turinir u rukometu za dječake – Tintiliniće te 9. Međunarodni turnir u nogometu u organizaciji škole nogometa Ogulin, a svaki od ovih događaja pojedinačnio je uspio privući i preko tisuću posjetitelja”, naglasila je Sonja Drašković, koja zajedno sa svojim timom iz Turističke zajednice Grada Ogulina uskoro kreće u novu avanturu pripreme programa za nadolazeći, 14.Ogulinski festival bajke.

13. Ogulinski festival bajke ove su godine svojim potporama omogućili i podržali: Ministarstvo kulture RH, Grad Ogulin, Karlovačka županija, Turistička zajednica Karlovačka županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i drugi mnogobrojni sponzori.
Pročitano 1056 puta