Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018

I ogulinski vatrogasci u akciji u Črnomlju

Napisao 
I ogulinski vatrogasci pritekli u pomoć kolegama i mještanima slovenskog Črnomelja.
Naime, prije 3 dana ovo područje pogodilo je veliko nevrijeme praćeno tučom veličine teniskih loptica. Tuča je osim poljoprivrednih usjeva oštetila i oko 400 različitih objekata, te automobile.

Županica Mojca Čemas Stjepanovič uputila je zahtjev županu Karlovačke županije, Damiru Jeliću za pomoć u otklanjanju posljedica nevremena, a temeljem naloga župana Interventni vatrogasni vod VZ Karlovačke županije pripremljen je za odlazak u Črnomelj. Tijekom prvog dana na terenu je bilo 40 vatrogasaca s 8 vozila. Među njima bilo je i 10 Ogulinaca, i to 3 djelatnika Javne vatrogasne postrojbe, 3 člana DVD-a Josipdol i 4 člana DVD-a Ogulin, sa 2 vozila, koji su sve do večernjih sati radili na sanaciji posljedica nevremena.
Radovi su nastavljeni i tijekom jučerašnjeg dana. Tako je ukupno 49 vatrogasaca iz Karlovca, Ogulina, Duge Rese, Ozlja, Barilovića i Draganića sa 14 vozila, pod zapovjedništvom županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića, radilo na zadatcima pokrivanja oštećenih krovova na objektima.

Ovim putem se Vatrogasna zajednica Karlovačke županije zahvaljuje svim vatrogascima koji su se tijekom ova dva dana odazvali i pomogli građanima Črnomlja.
Pročitano 1082 puta