Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 06 Lipanj 2018

I Ogulin sufinancira izgradnju Centra na Babinoj gori

Napisao/la 
Prema riječima župana Jelića, Centar za gospodarenje otpadom Babina Gora trebao bi započeti s radom 2021. godine godine, a zapošljavati će 50 radnika.
Naime, u uredu župana potpisani su Ugovori o sufinanciranju izgradnje pristupne ceste i troškova priključenja Centra za gospodarenje otpadom Babina gora na elektroenergetsku mrežu. Ugovor su potpisali predstavnici Karlovačke županije i pet gradova, te tvrtke Kodos, koji su ujedno i suvlasnici Centra. Ukupna vrijednost projekta izgradnje pristupne ceste iznosi 8,7 milijuna kuna, dok troškovi priključenja na elektroenergestku mrežu iznose 2,1 milijuna kuna.
U ime grada Ogulina ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika, Daniel Vukelja, koji nam je rekao nešto više o učešću našeg grada na projektu:Pitali smo zamjenika gradonačelnika što će građanima donijeti otvaranje ovog Centra, te kako će se to odraziti na troškove odvoza otpada:Ovom prigodom je Marija Tufeković, direktorica KODOS-a, koji će upravljati budućim Centrom, potvrdila neslužbenu informaciju kako će na području naše županije, do njegova otvaranja, u funkciji i dalje biti 3 odlagališta: Ilovac, Slunj i ogulinski Sodol.
Inače, ukupna vrijednost cijelog projekta izgradnje ovog Centra se procjenjuje na 225 milijuna kuna.
Pročitano 798 puta