Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018

Objavljeni rezultati javnog poziva namijenjenog udrugama

Napisao/la 
Nakon što je prvi Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, poništen zbog velikog broja neispravno popunjenih prijava, Grad Ogulin je u travnju raspisao novi javni poziv, a pred nekoliko dana objavili su rezultati ovog, drugog pokušaja.

Iz područja kulture, tehničke kulture i ostalih udruga, javnim pozivom je predviđeno 390 tisuća kuna, a sav je iznos i utrošen. Najviše, 43 tisuće kuna dodijeljeno je KUD-u Klek. Nešto manje, 42 tisuće kuna iz Proračuna Grada Ogulina dobiti će Društvo Naša djeca. Slijedi Udruga Oda prijateljstvu s 35 pa Puhački orkestar DVD-a s 28 tisuća kuna. Mnoge su još udruge na popisu onih koji su točno popunili prijavu i dobili novčane iznose za potporu svom radu, a najmanji iznos u ovoj kategoriji, 4 tisuće kuna, dodijeljen je Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Grada Ogulina.
Za udruge proizašle iz Domovinskog rata predviđeno je 70 tisuća kuna, a utrošeno je 65.650 kuna. Najviše je dobila ogulinska HVIDRA, 24 tisuće kuna, slijedi ju Udruga ZNG Klek s 12.500 kuna te HČZ Grada Ogulina kojom je dodijeljeno 12.200 kuna. U ovom području najmanji iznos, 2.500 kuna dobila je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Pročitano 595 puta