Ponedjeljak, 16 Travanj 2018

U ogulinskoj gimnaziji održano 1. hrvatsko prvenstvo s „Mindstorm-robotima“

Napisao/la 
Intoniranjem himni Republike Hrvatske i Europske unije, u Gimnaziji Bernardina Frankopana otvoreno je 1. hrvatsko prvenstvo s „Mindstorm-robotima“. Prvenstvo je održano uz potporu Goethe-Instituta Kroatien.
Ogulinska gimnazija od 2009. godine njeguje partnerstvo s ovim njemačkim institutom. Kako je došlo do organizacije ovog natjecanja otkrila nam je ravnateljica Sanja Dubić:Od ravnateljice smo, između ostalog, doznali i tko je odmjerio snage na prvom natjecanju ove vrste u našoj zemlji:Našu ekipu zanimalo je što su to " mindstorm – roboti", a ravnateljica nam je ponudila odgovor i na to pitanje:Budući da grupa učenika iz Gimnazije Bernardina Frankopana sudjeluje i u projektu „Jugend schreibt“ s uglednim njemačkim novinamaFrankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), u planu je i objava reportaže učenika o natjecanju u ovim međunarodno priznatim dnevnim novinama.
Nakon ovoga pilot-projekta Goethe-Institut namjerava projekt u Hrvatskoj nastaviti i proširiti.

Podršku domaćinima, njihovim gostima i natjecateljima svojom nazočnošću dali su i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Pročitano 695 puta