Ponedjeljak, 16 Travanj 2018

KUD "Sv. Juraj" Zagorje uspješno djeluje punih 25 godina

Napisao 
Članovi KUD-a "Sv. Juraj" Zagorje održali su svoju redovnu godišnju skupštinu. Tom prigodom predsjednik Zdravko Bertović podnesao je izvješće o radu u minulih godinu dana. Naglasio je kako su sinergijom mladosti i iskustva postignuti odlični rezultati, a njihov se rad među stručnim kadrovima ocjenjuje samo pozitivnim mišljenjima.
Tako su lani nastupali na brojnim smotrama, a posebno ih raduje ona u Vinkovcima, kada su na državnoj smotri predstavili svoj grad Ogulin. Vrijedni članovi ovog KUD-a, između ostalog, predano uređuju i njihovo etno imanje, tiskaju svoj list, godišnjak Kolišće, te se javljaju na razne natječaje kako bi si osigurali sredstva potrebna za rad.

Ovom prigodom predsjednik Bertović osvrnuo se i na činjenicu da ovo društvo djeluje već 25 godina, istaknuvši:U želji da što više aktiviraju mlade, dio članova Upravnog odbora svojom je voljom odstupio sa dužnosti, a njihova su mjesta prepuštena mlađima. Točnije, na skupštini su za nove članove izabrani Franje Puškarić, Igor Puškarić i Iva Vuković. Predsjednik je ove promjene prokomentirao slijedećim riječima:Nakon što je usvojen plan rada za ovu godinu, uslijedila je dodjela priznanja. Tako su diplome Hrvatskog sabora kulture za 10 godina rada uručene Franji Puškariću, Ankici Bertović, Kristini Ivanac, Ivici Ivancu, Dori Dujmić i Željku Bertoviću.
Priznanje za 15 godina primio je Zdravko Salopek, a za 20 godina Matea Bertović, Ivan Puškarić, Sandra Puškarić, Bare Puškarić i Ružica Salopek. Posebno priznanje KUD-a za doprinos u očuvanju kulturne baštine uručeno je Dubravki Salopek.
Pročitano 728 puta