Petak, 13 Travanj 2018

Bicklom do više razine sigurnosti djece u prometu

Napisao 
U prostorijama Policijske uprave karlovačke održana je tiskovna konferencija, na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske uprave karlovačke, Josip Ćelić, te ravnatelji i predstavnici pet osnovnih škola s područja naše županije. Naime, Policijska uprava naše županije donirala je pet bicikala i kaciga za učenike osnovne škole Grabrik, Žakanje, Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina, Generalski Stol i Braće Seljan. Bicikli su donirani za potrebe edukacije djece o sigurnom kretanju i s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Ovom prigodom načelnik PU karlovačke, Josip Ćelić zahvalio je školama na dosadašnjoj suradnji i na ostalim zajedničkim projektima, te istaknuo:
"Poznato je da policija provodi niz preventivnih akcija, posebno kad govorimo o prometu i mladima. U proteklih dvije godine PU karlovačka je s ciljem obučavanja najmlađih dobnih skupina djece donirala devet bicikala u devet škola, a ove godine smo iz Nacionalnog programa izdvojili sredstva i to napravili za pet škola, istaknuo je Ćelić. Naglasio je kako je važno osposobiti djecu da prođu edukaciju programa osposobljavanja za vozače bicikla i sigurno sudjeluju u prometu."
Želja policije je spriječavanje neželjenih posljedica, jer djeca, sukladno zakonu, ne bi smjela samostalno do 14. godine sudjelovati u prometu, osim iznimno ako je uz njih starija osoba od 16 ili više godina ili mogu sudjelovati s biciklom u prometu sa devet godina, ako su prošla edukaciju osposobljavanja za bicikle, istakao je prvi čovjek PU karlovačke.
Pročitano 1234 puta

Galerija slika

{gallery}1481{/gallery}