Četvrtak, 12 Travanj 2018

Pučko dobilo novog koordinatora projekta

Napisao 
Gradonačelnik Dalibor Domitrović je na projektu uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta, umjesto Zdravka Salopeka, za koordinatora projekta imenovao diplomiranog inženjera građevine Željka Gračanina. On je, kako bi se upoznao s problematikom vezanom uz ovaj projekt, s izvođačem radova i stručnim nadzorom obišao objekt i gradilište. U pratnji su im bili zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i bivši koordinator Zdravko Salopek. Nakon obilaska gradilišta, o statusu projekta i stupnju dovršenosti radova izvijestili su gradonačelnika u njegovom uredu.

Prema procjeni gradske uprave, kako bi se u potpunosti dovršili radovi, potrebno je uložiti još približno osam milijuna kuna, od čega se najveći dio troška odnosi upravo na dvoranu i pozornicu sa scenskom i ostalom opremom. Do sada je na uređenje potrošeno nešto više od 17 milijuna kuna. Trenutno su sporedne prostorije u visokom stupnju dovršenosti, a uz mala ulaganja moglo bi ih se staviti u funkciju. Prva naredna faza radova odnosi se na montažu čelične konstrukcije u kino dvorani na koju će se položiti protupožarni paneli i „sprinkler“ sustav protupožarne zaštite.
Nakon postavljanja čelične konstrukcije, prioritet će biti dovršetak sporednih prostorija i njihovo stavljanje u funkciju. Radi se o dodatnim učionicama za održavanje raznih radionica, za vježbe KUD-ova, plesačkih, pjevačkih društava i slično, te svlačionicama i sanitarnom čvoru.
Posljednja faza radova odnosi se na uređenje same dvorane i pozornice, čiji dovršetak ovisi o financijskim sredstvima koja trenutno nisu osigurana.
Pročitano 1345 puta