Četvrtak, 12 Travanj 2018

Započela sanacija ogulinskih prometnica

Napisao 
Više pisanih i usmenih pritužbi na stanje lokalnih prometnica nakon zime, građani su uputili na adresu gradske uprave. Tim povodom vodstvo Grada Ogulina oglasilo se priopćenjem u kojem su, između ostalog, istaknuli kako su "svjesni činjenice da su nakon svake zime mnoge naše gradske prometnice u lošem stanju. Led i niske temperature u kombinaciji s prometnim opterećenjem ubrzano oštećuju ceste, pa je njihovo održavanje kontinuiran proces koji se svake godine mora provoditi."

Čelni ljudi grada napominju kako je već započela djelomična sanacija gradskih prometnica. "Ozbiljnije će se ovome pristupiti tek nakon što se vremenski uvjeti poboljšaju. Trenutno je u tijeku pregled stanja prometnica nakon čega će se pristupiti izradi plana sanacije. Primjedbe građana, odnosno informacije s terena, su svakako dobrodošle, a građani ih mogu dostaviti na službenu adresu elektroničke pošte grada Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Poželjno je u poruci, uz adresu na kojoj se nalazi oštećenje, dodati i nekoliko fotografija, ako za to postoji mogućnost.
Treba naglasiti da je u nadležnosti Grada Ogulina mreža prometnica ukupne duljine preko 300 kilometara, pa se fizički ne mogu sve prometnice istovremeno sanirati jer smo ograničeni i mehanizacijom i ljudima i financijskim sredstvima.
Ovim putem ujedno apeliramo na građane da orežu stabla uz prometnice kako suhe grane ne bi padale na prometnice jer u suprotnom će im, kako bi se zaštitili pješaci i vozila koja prometuju cestom, komunalni redar morati naložiti da to naprave”- stoji, između ostalog u priopćenju, koje potpisuje zamjenik gradonačelnika, Daniel Vukelja. On je, zajedno sa sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i zamjenicom Ivanom Salopek Šumonja obišao teren i uvjerio se u kakvom su stanju pojedine prometnice.
Pročitano 1305 puta