Srijeda, 10 Siječanj 2018

"Škola lijepog čitanja"

Napisao/la  Tina Trivanović
"Škola lijepog čitanja" naziv je jedinstvenog projekta u ovom djelu Europe, a ovog tjedna održava se upravo u našem gradu. Škola je nedavno otvorena u Velikoj Gorici, a edukatorice su Adrijana Škandro i Mirta Marinić koje su nekada radile na televiziji i radiju. Naime, čitajući djeca se u školi rješavaju treme i straha, a sve se odvija pod budnim okom mentorica.
One im vraćaju volju za čitanje i pomažu da steknu potrebno samopouzdanje, da se riješe strahova i problema koji ih koče u čitanju te da što više zavole pisanu riječ.
Rad s djecom odvija se u grupama, jer je takav način poticajan budući da je grupno govorenje malo teže nego kad djeca čitaju sama, kod kuće.
“Sva djeca koja u našu školu zakorače,dobivaju izvrsnu moć interpretacije, a iz škole izlaze kao vrhunski govornici”- kaže Adrijana Škandro, ne skrivajući zadovoljstvo što se ovog puta škola održava u bajkovitom Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić.
Naša ekipa posjetila je mentorice i mališane, a što su nam otkrili doznat ćete u subotu u novom izdanju emisije "Tintilinić".
Pročitano 1186 puta