Četvrtak, 07 Prosinac 2017

Čišćenje snijega- tema sastanka u gradskoj upravi

Napisao/la 
U Gradskoj vijećnici Grada Ogulina održan je sastanak s tvrtkama koje su dale ponudu za obavljanje usluge čišćenja snijega za iduće dvije godine. Naime, kako doznajemo iz Grada Ogulina, postojeći ugovori za obavljanje ove usluge uskoro ističu pa je bilo nužno pokrenuti novi postupak javne nabave i sklopiti nove ugovore za predstojeće dvogodišnje razdoblje. Ugovori se sklapaju na dvije godine jer je temeljem iskustva utvrđeno da je to optimalan rok za planiranje angažmana mehanizacije.

Na sastanku su okvirno dogovorena područja i naselja koja će pojedina tvrtka pokrivati, kao i tehnički detalji oko samog postupka potpisivanja ugovora. Nakon potpisa ugovora, Gradsko vijeće na idućoj sjednici treba usvojiti odluku o izboru tvrtki kojima se povjerava obavljanje ovog posla.

Zbog neizvjesne situacije vezane za prihode proračuna za 2017. godinu, prilikom posljednje snježne nepogode bilo je nužno racionalizirati čišćenje snijega, što je izazvalo određeno nezadovoljstvo kod pojedinih građana. Međutim čišćenje snijega je ipak obavljeno iznad minimalnog standarda.

Obzirom na činjenicu da je postignuti dogovor s pružateljima usluge i da je pripremljen novi financijski plan za 2018. godinu, u budućnosti, uz uobičajene količine snijega, ne bi trebalo biti tehničkih problema ovakve prirode, ističe u priopćenju zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.
Pročitano 1512 puta