Srijeda, 13 Rujan 2017

Nagrađeni najljubazniji vozači Ogulina

Napisao/la 
Temeljem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine, Služba za sigurnost cestovnog prometa PU Karlovačke, PP Ogulin   u suradnji s Gradom Ogulinom u srijedu 6.rujna 2017 organizirali su  akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.Akcija je provedena s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.
Akcija je održana povodom proslave rođendana Ogulina.Od vozača se je očekivalo  da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: „Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu“. S druge strane, pješake se je potaknulo   da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: „Hvala“ ili da se osmjehnu. Osmjeh je toliko poticajan, a tako ga rijetko rabimo u svakodnevnoj komunikaciji. U akciji je sudjelovalo 191. vozač od kojih je 162. pokazalo izuzetnu ljubaznost. Slučajnim odabirom Policijska postaja Ogulin i gradonačelnik Dalibor Domitrović nagradili su najbolje kojima su u uredu gradonačelnika darovali zahvalnice i prigodne poklone.
Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović nije krio zadovoljstvo rezultatima akcije rekavši:


 
Načelnik Policijske postaje Dražen Lipošćak istaknuo je da su ovogodišnji rezultati uspješniji od godinu prije,  posebno istaknuvši cilj akcije.Najljubazniji vozači Ogulina u 2017 godini su: Slavko Vinski, Radovan Mamula, Petar Puškarić, Ljiljana Kučinić, Ivica Salopek, Vlado Bertović, Ivan Salopek, Andrea Ceranić, Vlado Županić i Željko Kesner.
Pročitano 421 puta