Ponedjeljak, 11 Rujan 2017

Vikend prepun događanja za Dan Ogulina

Napisao/la 
Povodom Dana grada Ogulina proteklog vikenda organizirani su mnogobrojni programi.

Nakon niza godina Ogulinci su se ponovo imali priliku okupiti u dvorištu Frankopanskog kaštela, na fešti koju su pripremili ogulinski lovci i ribolovci. Naime, cijeli je dan protekao u znaku lova. U jutro je sve počelo izložbom lovačkih pasa, a nastavljeno je poslije podne kuhanjem lovačkog kotlića i fiš paprikaša. Ono što organizatore posebno veseli je velik odaziv gostiju, koji su imali prigodu kušati ono što su oni sa voljom skuhali. Tako je, gotovo u trenu, doslovce nestalo oko 700 porcija gulaša i paprikaša! U večernjim satima najboljim sportašicama sportašima i sportskim kolektivima koji su bili najbolji na turnirima organiziranim povodom rođendana Ogulina podijeljene su medalje, plakete i pehari.Za zabavni program sve pohvale dobila je ogulinska grupa „Alf“.

U nedjelju je održan ogulinski “Festival zelja i meda”. Velik broj posjetitelja, podržao je ovu manifestaciju a imali su prigodu vidjeti i kupiti kvalitetne domaće proizvode. U poslijepodnevnim satima su stali u red kako bi kušali ogulinsku sarmu, koja je, doznajemo, bila odlična. Potom je pripremljena izložba ogulinskih masnica i odabir najbolje. Članovi žirija jednoglasno su donijeli odluku da je najbolju masnicu ispekla Nada Kirasić , druga je Anka Salopek, a treća Jasenka Rendulić.U isto vrijeme goste su zabavljali članovi ogulinskih grupa Line i Sound suorce

U jutarnjim satima u nedjelju u dvorištu Frankopanskog kaštela, otvorena je izložba malih životinja Udruge „Krstokljun“ i Društva uzgajatelja malih životinja „ Ogulinac“ . Potrajala je do 16 sati i okupio se i ovog puta velik broj posjetitelja, koji su sa zanimanjem pogledali male životinje. U večernjim satima Udruga oda prijateljstvu organizirala je nastup zbora mladih „Josip Kaplan“ koji su publici održali nezaboravan koncert. Sav prihod od kupnje ulaznica namijenili su liječenju dječaka Ivana.

Sportski sadržaji bila su prava poslastica jer su ljubitelji mogli uživati u utrci „Ogulin trail“ Društva za sportsku rekreaciju „Koci“, košarkaškom uličnom turniru, ženskim rukometnim utakmicama, kuglačkim nadmetanjima, odbojkaškim finalem ženskog kupa Karlovačke županije, teniskom turniru kluba „Frankopan“ te biciklijadi „Tri jezera“ Biciklističkog kluba Frankopan.
Pročitano 438 puta