Četvrtak, 10 Kolovoz 2017

Tounj bi uskoro mogao dobiti kulturno informativni centar vrijedan milijun eura

Napisao/la 
Općini Tounj nedavno je iz EU fondova odobreno financiranje izgradnje vodovoda Kukača-Kamenica  u vrijednosti većoj od 5,5 milijuna kuna, a trenutno se nadaju odobrenju financiranja izgradnje kulturno informativnog centra.
Od načelnika Ivice Sopeka doznajemo da bi realizacijom ovog projekta, čija je vrijednost milijun eura, Tounj koji je i sada iznimno privlačan turistima, bio još atraktivniji te još privlačniji jer je riječ o posebnoj i inovativnoj ponudi na našim prostorima, ali i puno šire.

U svrhu izgradnje  ovog centra Općina Tounj kupila je imanje obitelji Franjković, a to je mjesto po riječima načelnika, idealno za tu namjenu.
Po projektu, u zgradi bi se trebale nalaziti prostorije KUD-a Tounjčica, etno muzej i posebno animirani 3D prikaz spilje koja se nalazi u kamenolomu Tounj. Podsjetimo, riječ je o spilji koja je dugačka je 8487 metara i peta je najduža u Hrvatskoj. Njezine freatičke sige jedinstvene su u svijetu, a ovim bi projektom, ističe načelnik, na poseban način bila dostupna svima.

Kako doznajemo, od apliciranja na natječaj prošlo je 8 mjeseci, a do objave rezultata prosječno se čeka  6 do18 mjeseci.
Iz Općine Tounj nadaju se da će iz ministarstva uskoro stići pozitivne vijesti jer ovaj kulturno informativni centar bio bi prilika i za otvaranje novih radnih mjesta.
Pročitano 2681 puta