Srijeda, 09 Kolovoz 2017

Gradonačelnik sa suradnicima obišao predstavnike Sportske zajednice Grada Ogulina

Napisao/la 
Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukelja te Draženom Cindrićem, ocem našeg rukometaša Luke Cindrića, posjetio je predsjednika Sportske zajednice grada Ogulina Darka Pribanića i tajnika Maria Pavića kako bi se informirao o njihovim problemima i projektima.
Jedan od većih problema ŠZ je grijanje dvije dvorane uz 1. osnovnu školu jer im je iznos koji za to od njih traži županija previsok, stoji u priopćenju za medije.
U priopćenju se navodi da je problem i sanitarni čvor sa svlačionicama u staroj velikoj dvorani koji je građen po zastarjelim standardima i koji je, iako čist i održavan, zbog starosti spreman za rekonstrukciju.
U novoj teniskoj dvorani uređuju se tri smještajna prostora sa po 6 kreveta (ukupno 18 kreveta). Namjera ŠZ je gostujućim sportašima pružiti mogućnost jeftinog smještaja, za stotinjak kuna, kako bi se lakše organizirale utakmice i privukli gledatelji i gosti u grad.
Iza teniske dvorane je predviđena atletska staza, za što postoji projekt. O ovome je bilo govora i na Gradskom vijeću Grada Ogulina.
Od ostalih projekata za spomenuti su uređenje Crvenog igrališta uz zgradu Pučkog otvorenog učilišta te dogradnja Sokolskog doma tako da se gimnastičarima omogući učenje opasnih vježbi u kontroliranim uvjetima (tzv. „jama“).
Generalno stanje sporta i sportskih objekata u Ogulinu gradonačelnik je, kad se uzmu u obzir raspoloživa financijska sredstva i stanje gospodarstva, ocijenio vrlo dobrim, pa i izvrsnim.
Gradonačelnik je obećao da će Grad financijski pratiti svaki projekt pod uvjetom da se većim dijelom sufinancira iz alternativnih izvora, odnosno da nije u 100% iznosu financiran iz proračuna grada. Alternativni izvori financiranja mogu biti fondovi EU, sredstva ministarstava, privatne donacije ili sponzorstva tvrtki.
Pročitano 2326 puta