Četvrtak, 13 Srpanj 2017

Biciklisti krenuli u Albaniju

Napisao/la 
Biciklisti Ivan Puškarić (63) i Željko Magdić (60), nakon 10 mjeseci organiziranja i planiranja, danas su sa Trga hrvatskih rodoljuba u Ogulinu, krenuli na veliki biciklistički pothvat do Albanije i natrag (1600 km), a sve ponukani idejom pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Eme i Mateja!

Prije samog odlaska, Ivan Puškarić rekao je da se osjećaju odlično, da su u potpunosti fizički spremni ali i psihički jaki. Naglasio je kako su obojica zdravi te da imaju novčana primanja dostatna za život pa svojim bicikliranjem nastoje pomoći onima koji pomoć trebaju. U ovom slučaju, obiteljima Eme i Mateja.Ushićenost, zadovoljstvo i sreću nije krio niti Željko Magdić. Naime, ova biciklijada nije ujedinila samo Ogulince već gotovo čitavu Karlovačku županiju ali i šire područje. Proteklih su dana putem 20-ak različitih medija koji su pokazali interes za ovu akciju, pozivali građane da se uključe, odnosno da ih podrže te financijski pomognu obitelji bolesnih Mateja i Eme.Kako bi pomogli još dva djeteta, Grad Ogulin i Udruga Oda prijateljstvu kupili su bicikle koja su gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednik udruge, Hrvoje Magdić, uručili Lani i Karlu, učenicima Prve osnovne škole i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.
Nakon što primili svoje bicikle, Lana i Karlo već su skovali plan za vožnju. Iako su se oboje jako veselili, nešto pričljiviji bio je Karlo koji je rekao da će sada konačno moći do grada i svojih prijatelja.Da ova hvale vrijedna biciklijada ima punu podršku Grada Ogulina, potvrdio je gradonačelnik Dalibor Domitrović:U današnje vrijeme, nažalost, ni pomoći nije lako. Upravo zbog toga, svjesni zakonske regulative, biciklisti su se za logističku pomoć obratili Udruzi Oda prijateljstvu koja već godinama u Ogulinu organizira mnogobrojne humanitarne akcije. Kako doznajemo od predsjednika udruge, Hrvoja Magdića, bez imalo razmišljanja prihvatili su poziv na suradnju te u potpunosti logistički organizirali ovu akciju:


Nakon uručivanja bicikala, gradonačelnik je biciklistima poželio sretan put sa željom da se donacijama na račun otvoren u Erste banci (IBAN: HR0724020061500056208) prikupi što više novaca koji će pomoći Emi i Mateju, mladim Ogulincima koji trebaju pomoć svih ljudi dobre volje.
Pozivamo sve one koji mogu, da svojim financijskim prilogom pomognu što uspješnijoj realizaciji ove akcije. Svaka kuna je važna, a djeci i njihovim obiteljima olakšati će put ka ozdravljenju.

Ruta vožnje biciklom je sljedeća: Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja_Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin u ukupnoj dužini oko 1.600 km, a prije starta bicikliste je blagoslovio kapelan Herbert Berisha.
Pročitano 2294 puta