Srijeda, 12 Srpanj 2017

Zahvaljujući pilot projektu nova informatička oprema stigla u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić

Napisao/la 
U razdoblju od 2015. do 2022. godine kroz više projekata informatizacije školskog sustava, provodi se program e-Škole koji se sastoji od pilot projekta čija je provedba započela 2015. godine i traje do 2018., te druge faze projekta čija se provedba planira u razdoblju od 2019. do 2022. godine, a koja će počivati na rezultatima pilot projekta.
Puni naziv cjelokupnog programa glasi “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”.
Pilot projekt e-Škole čija vrijednost iznosi gotovo 307 milijuna kuna, a  85 posto sredstava povučeno je iz strukturnih fondova Europske unije, predstavila je u ponedjeljak u Zagrebu zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta Andrijana Prskalo Maček.

Zahvaljujući pilot projektu  151 škola u Hrvatskoj će od jeseni biti spremna za primjenu modernijega poučavanja, koje će obilovati novim sadržajima i mogućnostima, istakla je tom prigodom te dodala da će po povratku u školske klupe,  učenike dočekati učionice opremljene računalnom opremom te nastavnici koji će u poučavanju koristiti računalima i tabletima koje su dobili u sklopu projekta. Dočekat će ih i digitalni obrazovni sadržaji i brojni scenariji za poučavanja za prirodoslovne predmete - biologiju, fiziku, kemiju - ali i matematiku za 7. i 8. razrede osnovnih te 1. i 2. razrede srednjih škola.

U okviru spomenutog programa, IKT opremu dobila je i OŠ Ivane Brlić-Mžuranić čime je postala jedna od 151 škole u kojima se provodi ovaj pilot projekt. Početkom tjedna učenici PŠ Drežnica dobili su tablete i pametnu ploču za rad u STEM predmetima, a danas se pametne ploče postavljaju i u dva razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić. Za učenike je stiglo i 30 novih tableta za rad i poučavanje u STEM područjima.
Ravnateljica škole, Anđelka Salopek i informatičar Danko Bertović nisu krili zadovoljstvo što je baš njihova škola ta koja će učenicima pružiti mogućnost usvajanja znanja uz pomoć najsuvremenije tehnologije.
Pročitano 1236 puta