Srijeda, 12 Srpanj 2017

Miljenko Vučić otputovao u London na Svjetsko prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom

Napisao/la  Mihaela Milanović Poljak / Foto: narod.hr
Ovaj mjesec, točnije od 14. do 23. srpnja u Londonu će održati Svjetsko prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom koje će biti dio londonskog ljeta svjetske atletike, budući da će u istom gradu u kolovozu biti održano i svjetsko prvenstvo za osobe bez invaliditeta. Tako će kroz gotovo mjesec dana vrhunski svjetski sportaši ponovo izazivati uzvike publike na Queen Elizabeth Olympic Parku koji je svjedočio iznimno uspješnim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama 2012. godine.

U London je danas otputovao i naš Ogulinac Miljenko Vučić koji će nastupiti 22. srpnja. Ovom paraolimpijcu ovo je treće svjetsko prvenstvo u karijeri, a osmo veliko natjecanje. Trenutno ima čak dvije velike, srebrne medalje, jednu sa Svjetskih igara u Seulu, a drugu s Europskog prvenstva za osobe s invaliditetom prošle godine u Italiji. Do sada je na svakom natjecanju u bacanju kugle kategorija slijepih i slabovidnih ulazio u finale te bio na korak do medalje pa se i ovaj put očekuje da ostvari svoj primarni cilj i bude među prvih pet u svijetu.

Kao što smo već govorili, Miljenko kaže da mu se teško boriti s velikim nacijama koji imaju vrhunske uvjete i trenere te dugu atletsku tradiciju, ali nastupati u dresu reprezentacije na velikim natjecanjima velika mu je čast i ponos. Nakon ostvarenja sna i nastupa na Paraolimpijskim igrama Rio de Janeiro prošle godine, Miljenko će nastaviti svoj put prema paraolimpijskoj medalji u Tokiju.

U Londonu će našu reprezentaciju od 13 atletičara predvoditi osvajači medalja na prošlom Svjetskom prvenstvu održanom u Dohi, kao i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru – Mikela Ristoski, Zoran Talić i Velimir Šandor.
Na Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom bit će podijeljeno ukupno 213 kompleta medalja za koje će se boriti više od 1300 sportaša tijekom deseta dana natjecanja.
Pročitano 940 puta