Ponedjeljak, 10 Srpanj 2017

U Plaškom obilježena 161. obljetnica rođenja Nikole Tesle

Napisao/la  Mihaela Milanović Poljak / Foto: Udruga Slobodna škola
Udruga Slobodna škola dostavila nam je priopćenje o organizaciji još jedne manifestacije. Naime, drugu godinu za redom obilježen je Dan Nikole Tesle i to povodom 161. obljetnice rođenja velikog izumitelja.
Obitelj Tesla povezana je s Plaškim činjenicom da je otac Nikole Tesle u Plaškom pohađao i završio bogoslužiju, a Nikolina sestra Marica udala se u Plaški, gdje je i živjela sa svojom obitelji.
Program je započeo u prostorijama udruge Slobodna škola otvaranjem kutka slobodne razmjene, nastavio se u Domu kulture sa akrobatsko-plesnom izvedbom mladih polaznica akro-plesa udruge u okviru projekta "Aktivno i kreativno zajedno" te prigodnom izvedbom kulturno-umjetičkog društva žena i djece Plaškog, a za kraj je prikazan dokumentarni film o životu našeg najvećeg genija  i humaniste. U okviru programa organiziran je i sajam domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, ručno rađene umjetničke keramike iz Ateljea Janja Gora te rukotvorine hobista nastale na kreativnim radionicama udruge, stoji u priopćenju.

Iz Udruge Slobodna škola kažu da im je želja da obilježavanje obljetnice rođenja Nikole Tesle postane tradicija tog kraja. Tvrde da uzor i nadahnuće nalaze u životu Nikole Tesle, koji zorno pokazuje da i najmanja mjesta mogu dati najveće ljude i promjene značajne za cijelo čovječanstvo.
Pročitano 760 puta