Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017

Igra kolo 2017. okupilo više od 1500 sudionika

Napisao/la 
Svečanim mimohodom ulicom Bernardina Frankopana svih sudionika manifestacije „Igra kolo“ započeo je nedjeljni program koji je nastavljen u Frankopanskom kaštelu. Predstavnike smotre uoči mimohoda u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta primio je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović zahvalivši im što sa svojim društvima njeguju folklornu baštine svog zavičaja.
Kulturno umjetnička društva u svečanom mimohodu bila su posebno vesela i raspjevana. Mimohod su predvodila Frankopanska garda, svi timovi mažoretkinja te puhački orkestar DVD-a Ogulin. Društva su na pozornici pred Parkom kralja Tomislava zaustavljala te brojnim posjetiteljima predstavila kraćim programom a sve nazočne su pozdravili na dijalektu kraja iz kojega dolaze.
Na pozornici u Frankopanskom kaštelu, Društva su posjetiteljima, koji su u potpunosti ispunili dvorište Starog grada Ogulina, priredili nezaboravnu večer, prikazavši iznimnu kvalitetu, raznovrsnost programa, brojna nova scenska rješenja u prezentiranju izvornog folklora. Zasigurno, program koji je izveden u nedjelju je najbolji i najkvalitetniji program, koji je ikada održan na županijskoj smotri folklora u Ogulinu. Dva sata dug programa je bio prava riznica folklorne baštine, neprocijenjivog bogatstva i velikog entuzijazma. Po završetku programa sve nazoćčne zabavljali su članovi banda „Partyano".
Pročitano 1213 puta