Nedjelja, 18 Lipanj 2017

Gradonačelnik Ogulina obilazi stradala područja

Napisao/la 
Posljedice nevremena koje je u petak, 16. lipnja zahvatilo Ogulin i okolicu još uvijek su vidljive. Gotovo nema poljoprivredne površine koja nije pretrpjela štetu u potpunosti. Stradalo je zelje, grah, krumpir, luk, češnjak i ostali nasadi. Stradalo je sve ono što je Ogulinski kraj činio prepoznatljivim u Hrvatskim i međunarodnim okvirima. U razmjere štete uvjerio se je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović koji je i danas obilazio stradala područja.
Na imanju kojim upravlja OPG „Spraja“ dočekala ga je vlasnica Ana Sabljak koja je razmjere štete prokomentirala riječima:Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović obišao je i Turkoviće koji su bili na prvom udaru strašnog nevremena. Nakon obilaska stradalih područja nam je rekao:Župan Karlovačke županije Damir Jelić pozvao je gradonačelnike i načelnike da podnesu službene zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode.
Župan Jelić je na konferenciji za novinare izvijestio kako u roku od osam dana očekuje od gradonačelnika Ogulina i Slunja te načelnika općina Plaški, Generalski Stol, Barilović, Josipdol i Rakovica službene zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode, nakon čega će donijeti i odluku o proglašenju elementarne nepogode.
U tom vremenu pretpostavlja se da će u nevremenom pogođenim jedinicama lokalne samouprave sastaviti popis prijavljenih šteta.
Pročitano 861 puta