Subota, 17 Lipanj 2017

Otvorena 21. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije - Igra kolo 2017.

Napisao/la 
U Ogulinu je u petak 16. lipnja svečano otvorena 21. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije „Igra kolo 2017.“ Organizatori navode da je riječ o višednevnoj manifestaciji koja je već puna dva desetljeća odraz ljubavi i plemenitosti hrvatskog čovjeka na cjelokupnom prostoru Karlovačke županije, a koja e svjedočanstvo nacionalnog identiteta i životnog puta.
Obzirom na loše vremenska uvijete, svečanost se održala u Školskoj sportskoj dvorani, a okupila je mnogobrojne izvođače s područja našeg grada i šire. Veselo druženje započelo je izvedbom Ogulinske klape, a nakon toga prepuno dvoranu pozdravila je zamjenica gradonačelnika Grada Ogulina, Ivana Salopek Šumonja koja je i otvorila „Igra kolo 2017.“.
Ovom prigodom održana je i svečana promocija fotomonografije „20 godina Igra kola“. Urednica knjige i umjetnička voditeljica KUD-a Klek, Nikolina Luketić Delija, naglasila je da je riječ o neizbrisivom pisanom tragu 20 dosadašnjih smotri koji sadrži niz tekstova, fotografija, komentara i promišljanja sudionika i organizatora.
Vrlo važnom dokumentacijom, fotomonografiju smatra i stručni suradnik u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, a ujedno i autor nekih tekstova u knjizi, Joško Ćaleta.
U zabavnom dijelu nastupili su: Ogulinska klapa, Srednja dječja grupa KUD-a Klek, Pilići KUD-a Klek, KUD  SV. Ana Vučjak iz Karlovca, KUD Natko Nodilo, Dječji vrtić Josipdol, Dječja grupa KUD-a Tounjčica, KUD Lipovac iz Generalskog stola, KUD Sv. Juraj iz Zagorja Ogulinskog, Ansambl KUD-a Klek, a po običaju, folkloraši su odjenuli najvrjednije primjerke narodnih nošnji , te se publici predstavili kratkom svečanom revijom.

Smotra se nastavlja u subotu revijalnim nastupom i programom KUD-ova sudionika koji će početi u 19,30 i potrajati do kasnih večernjih sati, te u nedjelju Svečanim mimohodom koji će početi u 18 sati ulicom B. Frankopana, a završiti zabavom uz tamburaše Partyano.
Pročitano 1361 puta