Nedjelja, 28 Svibanj 2017

Tonkafest nas opet ujedinio: Prikupljeno 11.850 kuna za liječenje Mateja

Napisao/la 
U nedjelju 28. svibnja u Ogulinu se održao 11. festival duhovne glazbe Tonkafest. Deset izvođača u naš je grad stiglo još u prijepodnevnim satima pa su imali vremena za razgledavanje i druženje s domaćinima ali i nazočenje zajedničkoj svetoj misi svih izvođača koja je u 18 sati služena u župnoj crkvi Svetog Križa.
Festival koji su pred 11 godina pokrenuli članovi Udruge Oda prijateljstvu, a sve kako sjećanje na njihovu prerano preminulu Antoniju Turković, nikada ne bi  izblijedjelo, održao se u Školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19,30 sati.
Na samom početku, svima se obratio izvršni direktor festivala i predsjednik Udruge Oda prijateljstvu, Hrvoje Magdić. Ukratko je podsjetio na osnovne ciljeve festivala te zahvalio svima koji su se odazvali na Tonkafest, koji ne zaboravimo, prije svega ima humanitarni karakter.
U Ogulinu je nastupilo je 10 izvođača; An` Nadia- Milosti puna, Antonio Tkalec- Moja molitva, Zbor Osnovne škole knez Trpimir- Blizu Bogu, fra Miroslav Petrac- Milosrđu Tvome, Dragutin Hrastović i Lucija Vulama- Ljubav Očeva, VA Lira- Hosana, Anita Vincek- Kreni, josip ćulumović- Upoznaj sebe, Davor i Vesna Terzić i Martina i Maurizio Ferrara- Pjesma nerođenog, te Vedran Vegar- Za vječnost je ljubav Tvoja.
Kao i obično, na kraju festivalske večeri, dodijeljene su nagrade. Treću nagradu publike dobio je Antonio Tkalec, drugu nagradu Davor i Vesna Terzić te Martina i Maurizio Ferrara, a prvu nagradu publike ali i nagradu žirija, osvojio je fra Miroslav Petrac sa skladbom Milosrđu Tvome.

Ove godine sav prihod od prodanih ulaznica čija je cijena bila 30 kuna, donirati će se za liječenje dječaka Mateja. Prodano je 359 ulaznica, od čega je prikupljeno 10.770 kuna te 1.080 kuna dobrovoljnih priloga, što znači da će se obitelji Mateja, zahvaljujući humanosti svih, uplatiti 11.850 kuna.
Među uzvanicima Tonkafesta bili su mnogobrojni svećenici predvođeni ogulinskim župnikom i dekanom don Robertom Zubovićem i gospićko-senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem, koji se uzvanicima obratio prigodnim riječima te pobjedniku uručio sjećanje na 11. Tonkafest. Preostale nagrade uručili su hrabri i ponosni roditelji pokojne Antonije Turković, Branka i Zlatko Turković, koji već punih 11 godina za redom pokazuju iznimnu snagu i ljubav prema Udruzi, svim prijateljima svoje Antonije ali i prema ostalim sugrađanima Ogulina.

Bila je ovo još jedna lijepa večer, nastala kao rezultat hvalevrijednog projekta Udruge Oda prijateljstvu koja je uz pomoć svojih suorganizatora, 11. puta ujedinila mnogobrojne volontere- ljude velikog srca.
Pročitano 3623 puta